Hello Duna-Gerecse

Izgalmas szabadulós játék az Oroszlányi Bányászati Múzeumban!

2018. október 16. 11:01 - dobrovszky.dora

img_0661.jpgA tatai "Várbörtön Legendája" szabaduló szoba után a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület egy újabb szuperizgalmas szabadulós élményt valósított meg, ezúttal Oroszlányban, a Bányászati Múzeum területén, a szabaduló szobának pedig "Szabotázs a bányaüzemben" nevet adták. Már nagyon vártam, hogy tesztelhessem ezt az új játékot és most hétvégén végre ki is próbáltam, milyen nagy kihívás egy aknafűtő berendezés gépházából 60 perc alatt kiszabadulni :)

Amikor megtudtam, hogy a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület a "Várbörtön Legendája" után egy újabb szabadulós játékot eszelt ki - nem is akármilyen helyszínen! - nagyon megörültem, hiszen már a tatai szabaduló szoba is egy nagyon klasszul összerakott játék lett, ezt egyébként még februárban próbáltam ki, ITT olvashattok róla bővebben.

A "Szabotázs a bányaüzemben" elnevezésű szabadulós játékra összesen négyen érkeztünk, hiszen 4 főt határoztak meg a szervezők legideálisabb létszámnak. A játéktér itt is nagyon autentikus, hiszen az Oroszlányi Bányászati Múzeum területén található a szabaduló szoba, méghozzá az egykori XX. akna területén. Ahogy belépünk a múzeum bejáratán, bal kéz felől találjátok meg a pontos helyszínt, az aknafűtő berendezés gépházát, ahonnan ki kell szabadulni.

img_0570.jpgA következő képen a szabaduló szoba ajtaját láthatjátok, ahol ha beléptek, 1 óra áll rendelkezésetekre, hogy az összes feladványt megfejtsétek és kiszabaduljatok.

img_0661_1.jpgA játéktér belső részéről nem készíthettem fotót, de nem is baj, hiszen így legalább Nektek is meglepetés lesz, hogyan rendezték be a helyszínt. Annyit azért elárulhatok, hogy nagyon ötletes lett, tényleg odafigyeltek minden apró részletre.

Természetesen itt is biztosítanak a szervezők walkie-talkie-t, amin keresztül bármikor segítséget lehet kérni tőlük, ha elakadtok játék közben. Azt javaslom éljetek vele, mert mi például időt vesztettünk azzal, hogy magunktól próbáltunk rájönni bizonyos feladványokra és túl sokáig gondolkodtunk, ezzel pedig értékes perceket vesztettünk, ahelyett hogy rögtön segítséget kértünk volna, így sokkal gyorsabban tovább tudtunk volna haladni.

Szerintem egyáltalán nem ciki kihasználni ezt a fajta segítségkérést. A játék során mi is rájöttünk, hogy bizony néhány feladványra nem fogunk tudni magunktól rájönni és milyen jó is volt, mikor a szervezők egy-egy rövid tanáccsal továbblendítettek minket a megoldás felé :) Egyszóval bátran használjátok a walkie-talkie-t, mert nagy segítség tud lenni! Már csak azért is, mert a játék lineáris, tehát egymásra épülnek a feladatok, úgyhogy addig nem is tudtok tovább haladni a következőre, míg az előző feladványt ki nem találtátok.

Az egész játék igazi kihívást jelentett számunkra, mert hihetetlenül kreatív és átgondolt feladványokról volt szó, elő kellett vennünk minden logikai képességünket ahhoz, hogy megfejtsük őket. Némelyik olyan trükkös volt, hogy bizony többszöri nekifutásra sem sikerült rájönnünk a megoldásra, többek között ilyenkor is jól jött a walkie-talkie :)

Habár azt hittük, már rutinosak vagyunk az ilyen fajta szabaduló játékokban - hiszen előtte több szabaduló szobából is sikeresen kiszabadultunk - nekünk ezúttal nem volt elég a rendelkezésre álló 60 perc ahhoz, hogy ezzel a sok-sok feladvánnyal megbirkózzunk, pedig már nem sok hiányzott volna :)) Úgyhogy ez a szabaduló szoba most kifogott rajtunk, de abszolút nem bánom, mert így is szuperül éreztük magunkat, felejthetetlen élmény marad, az biztos :)

Ha össze kellene hasonlítanom a "Várbörtön Legendájával", akkor azt mondanám, hogy a "Szabotázs a bányaüzemben" feladványai egy fokkal nehezebbek voltak, én legalábbis úgy éreztem, hogy itt nagyobb kihívás 60 perc alatt kiszabadulni. Persze simán lehet, hogy csak mi nem voltunk elég ügyesek és gyorsak :) mindenesetre én egy kicsit bonyolultabb feladatokkal találkoztam itt. Illetve talán az is lassította a játékot, hogy néhány lakat nem nyílt ki elsőre, hiába adtuk meg a helyes kódot, többször kellett vele próbálkozni, mire kinyílt. Ez azért volt, mert ha túlságosan feszegetve próbálod kinyitni őket, akkor elsőre nem biztos, hogy kinyílnak, ezért szépen lazán kell tartani, akkor biztosan kinyílik elsőre is.

A szabaduló szoba ára 12.000 Ft/csoport (max. 4 fő esetén), minden további résztvevő díja +3.000 Ft/fő. Hogy sok vagy kevés, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre szerintem azt érdemes figyelembe vennetek, hogy az ár tartalmazza a múzeumi belépőt is, úgyhogy az Oroszlányi Bányászati Múzeum teljes kültéri és beltéri kiállítását is meg tudjátok vele nézni!

Az Oroszlányi Bányászati Múzeum épületei és berendezései eredeti állapotukban mutatják be egy modern bányaüzem létesítményeit, illetve működését. A környékbeli bányák bezárása során ide gyűjtötték össze a szénmedence jellemző gépi berendezéseit és bányászati relikviáit is. Természetesen ezt én sem hagyhattam ki, úgyhogy jómagam is végigjártam a kiállítóhelyet, alábbiakban láthattok róla néhány fotót.

Kültéri kiállítás:

img_0580.jpg

img_0597.jpg

img_0603.jpg

img_0609.jpg

img_0611.jpg

img_0659.jpgBeltéri kiállítás:

img_20181014_121648_hdr.jpg

img_20181014_121859_hdr.jpg

img_20181014_122033_hdr.jpg

img_20181014_122043_hdr.jpgEzúton is szeretném megköszönni a Tata és Környéke Turisztikai Egyesületnek, hogy kipróbálhattam ezt az új szabadulós játékot, szuperjó élmény volt!! :) Egyúttal gratulálok is Nekik, mert szerintem egy nagyon ötletes és sok kihívást rejtő szabaduló szobát sikerült létrehozniuk, méghozzá autentikus helyszínen! Mindenkinek jó szívvel ajánlom, remélem sokatoknak kedvet csináltam és hamarosan kipróbáljátok Ti is :))

További infókat a játék hivatalos facebook oldalán találtok, ahol fent van a részletes játékszabályzat is, amit mindenképpen érdemes elolvasni, mielőtt elmentek szabadulni. Illetve szeretném még felhívni a figyelmeteket a Szabaduló Szobák Éjszakájára, melynek alkalmából október 26-án, pénteken FÉLÁRON próbálhatjátok ki a játékot! Kiszabadulásra fel! :-)

Kövessétek a Hello Duna-Gerecsét facebookon és instagramon is, hogy ne maradjatok le a legfrissebb blog bejegyzésekről, a legújabb fotókról és videókról, továbbá a naprakész esemény ajánlókról!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellodunagerecse.blog.hu/api/trackback/id/tr8014302481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása