Hello Duna-Gerecse

Finom reggeli stílusos környezetben - Kipróbáltam a tatai Ébresztőt

2018. január 09. 19:02 - dobrovszky.dora

img_4366.JPGMár annyi pozitívumot hallottam a Duna-Gerecse térség egyik legnépszerűbb reggeliző helyéről, az Ébresztőről, hogy úgy döntöttem ma én is kipróbálom és megnézem, mitől olyan kedvelt ez a kávézó. Azt kell mondjam, nem csalódtam és most már én is az Ébresztő kedvelők népes táborába tartozom. A következőkben pedig le is írom Nektek, hogy miért :)

Először is, ismerkedjünk meg magával a márkával. Az Ébresztő egy 2015-ben alapított újhullámos kávézó koncepció, melynek célja, hogy különleges kávézós és brunch élményt adjon. Minden üzletük egyformán magas színvonalat képvisel, mindamellett pedig egyedi hangulatú. Budapesten és Tatán van kávézójuk és bár a budapesti Jászai Mari téren lévő Ébresztőt még nem próbáltam, de a tataira abszolút elmondhatóak az előzőekben leírtak, tehát a magas színvonal és az egyedi hangulat.

img_4339.JPGKezdjük is mindjárt az egyedi hangulattal, mert első körben biztos, hogy az fog feltűnni, amint belépsz a kávézóba, és ezután jön majd a gasztronómiai élmény része a dolognak. Ha valamire, akkor az Ébresztőre nagyon igaz a stílusos berendezés, nem véletlenül ez az egyik védjegyük is. Nagyon tetszettek a különböző dizájnos megoldások, tényleg modern és fiatalos a belső tér, én legalábbis mindig értékelem a kreativitást és egyediséget, legyen szó bármilyen kávézóról vagy étteremről.

img_4385.JPGÉs nem csak az tetszett, hogy dizájnos a berendezés, hanem arra is figyeltek, hogy különböző ülőhelyeket biztosítsanak, attól függően ki milyen céllal érkezik. Ha például csak egy gyors kávéra és kakaós csigára ugrasz be, akkor leülhetsz az ablakhoz a magasított székekre, de ha egy kiadós reggelit akarsz elfogyasztani, akkor azt megteheted még három féle leülős részben is.

img_4354.JPG

img_4352.JPG

img_4373.JPG

img_4372.JPGUgorjunk is tovább a gasztronómiára, mert mit ér egy kávézó akkor, ha bár szuper dizájnos a berendezés, de az ételek és italok felejthetőek. Na ez az Ébresztőre egyáltalán nem mondható el, hisz itt nem csak az egyedi hangulat garantált, de a reggelizés minőségi élménye is!

Kezdem a kávéval, ami számomra - és szerintem sokunk számára - a reggelek egyik legfontosabb alkotó eleme. Én legalábbis imádom a minőségi kávét, igazi coffee fan vagyok, bár azért Lorelai Gilmore-t még én sem tudom lepipálni (aki esetleg nem ismerné, ajánlom a Gilmore Girls vagyis Szívek szállodája sorozatot ;) Ez a kávéról jutott eszembe, na de mindegy is, úgy érzem túlságosan elkanyarodtam a témától, sorry, vissza az Ébresztőhöz :)

Egyik kedves barátnőmmel voltunk egyébként ma a tesztelők, ő klasszikus espressot kért, én pedig capuccinot és mindkettő nagyon finom volt, nekünk elhihetitek, két kávé imádó nem hazudik ;) Illetve nálam külön plusz pont jár azért is, hogy alapból barna cukor volt odakészítve az asztalokra a kávéhoz!

kepatmeretezes_hu_capuccino.jpgEgyébként a kínálatban nem csak kávé, hanem forró csoki és különböző féle tea is megtalálható, például fekete teák, zöld teák, gyümölcsteák, gyógynövény teák, sőt még fehér tea is. Ezen kívül természetesen ihattok még ásványvizet, üdítő italokat, limonádét, gyümölcslevet és gyümölcs turmixot, azaz smoothie-t is.

És akkor jöjjön maga a reggeli menü, ami úgyszintén igazán változatos, arról nem is beszélve, hogy gondolnak a vegetáriánusokra, hiszen minden reggelit hús nélkül is elkészítenek, ez nálunk is pozitívum volt, hiszen barátnőm is vegetáriánus. Én úgynevezett brunch menüt rendeltem, ami két tojáskrémes pirítós volt, füstölt sonkával, parmezán forgáccsal és vegyes salátával.

(A brunch a breakfast=reggeli és lunch=ebéd szavak összeolvasztásából keletkezett kifejezés, mely a reggeli idő után, de még ebébidő előtt kezdődő étkezéseket jelöli. Míg a villásreggelit általában korán fogyasztjuk, a brunch kezdete 11:00 és 13:00 közöttre tehető. Főleg Amerikában népszerű étkezési forma, de már az egész világon terjed a brunch divatja.)

img_4367.JPGBarátnőm pedig egy klasszikus reggeli menüt kért, azaz omlettet rozsos kenyérrel.

img_4368.JPGMindkettő nagyon finom volt és laktató, elterveztük, hogy utána még eszünk valamilyen sütit, de az már nem fért volna belénk, úgyhogy majd legközelebb :) Egyébként édességekből sincs hiány, nem csak torta szeletek, de kakaós csiga, túrós táska, különböző féle croissant, pudingok, joghurt, macaron, illetve tejcsokis és fehércsokis mousse is van a kínálatban.

Közérdekű infóként mindenképpen megjegyezném, hogy ebédmenüjük már nincsen, csak reggeli és brunch menü, amik egyébként elég kreatívan vannak összeállítva szerintem. Reggeli menükből például olyan különlegességeket kóstolhatunk mint tükörtojás grillezett polenta ágyon, zsenge bébi zöldséggel, fűszeres paradicsommártással; bundás baguette mentás tzatzikivel; illetve tükörtojás házi tejszínes mártással, frissen sült francia baguettel. Természetesen az összes fajta reggeli menüt elkészítik hús nélkül és hússal is, főleg füstölt sonkával és lazaccal, de kérhetünk rá még plusz feltéteket is, mint például különböző féle sajtok és zöldségek.

Ami a brunch menüket illeti, ezek azért kicsivel nagyobb adagok, szóval laktatóbbak is, itt alapvetően kapunk két nagy szelet rozsos vagy magos pirítóst, amiket kérhetünk avokádó, cékla, tojás vagy lazackrémmel és ehhez jön még hozzá rántotta, tükörtojás vagy fürjtojás, továbbá pirított bacon vagy füstölt sonka, illetve feta sajt vagy parmezán és végül mindegyik esetében friss saláta. A reggeli menük is, illetve a brunch menük is nyitástól, azaz 7:30-tól 15:00 óráig kérhetőek.

Mindent összevetve nekem bejött a hely nemcsak hangulatában, hanem az ételek és italok tekintetében is. Látszik, hogy minőségi alapanyagokkal dolgoznak, tényleg ízletes a reggeli és a brunch menü is, na meg a kávé is isteni! Akár helyi lakos vagy, akár turistaként jársz a Duna-Gerecse régióban, én bátran ajánlom az Ébresztőt, hogyha jól akarod indítani a reggeled :) További infót a helyről a honlapjukon illetve facebook oldalukon találtok.

Kövessétek a Hello Duna-Gerecse blogot facebook-on is, ahol rengeteg fotót, érdekes videókat, naprakész esemény ajánlót és sok más hasznos turisztikai információt találtok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellodunagerecse.blog.hu/api/trackback/id/tr7313562115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása