Hello Duna-Gerecse

Gasztro kalauz - Éttermek és kávézók, amiket nem érdemes kihagynod!

2017. november 03. 13:17 - dobrovszky.dora

platan_photo_1.jpgSzeretnél egy igazán finomat enni, de fogalmad sincs merre indulj? Akkor ez a bejegyzés Neked szól! :) A Duna-Gerecse régió nem csak természeti kincseivel kápráztatja el az idelátogatókat, hanem a gasztronómia szerelmeseinek is kínál számos olyan helyet, ahol felejthetetlen kulináris élményben lehet részed!

Összegyűjtöttem azokat az éttermeket és kávézókat, amelyek véleményem szerint a legjobbak a régióban és mindenkinek (legalább:) egyszer ki kell próbálnia! A jövőben olyan bejegyzéseket is olvashattok majd, amelyekben személyes tapasztalataimat fogom Nektek megosztani a helyekkel kapcsolatban. Ellátogatok majd a helyszínekre és fotókkal illusztrálva beszámolok Nektek gasztro élményeimről :)

Na de jöjjön akkor az én listám a Duna-Gerecse térség legszuperebb éttermeiről, illetve kávézóiról:

TATA

PLATÁN RESTAURANT & CAFÉplatan_photo_1.jpgA fine-dining vonalat képviselő étterem az előtte magasodó 232 éves! platánfáról kapta nevét és a Tatai-tó partján található, a Tatai Vár illetve az Esterházy Kastély között, ezért mondanom sem kell, hogy a kilátás festői :) A kiváló minőségű ételekre pedig a garancia Pesti István, Michelin-csillagos séf, aki 2015 márciusában a budapesti Tanti konyhafőnökeként kapta meg a Michelin-csillagot. Még ebben az évben vette át a Platán Restaurant & Café konyhájának vezetését, határozott elképzeléssel: megmutatni, hogy a vidéki vendéglátás képes olyan minőséget képviselni, amelyre méltán lehetünk büszkék. További infókat az étteremről ITT találtok.

ÉBRESZTŐ
ebreszto_montage.jpgHa jól akarjátok indítani a reggelt és egy igazán finomat szeretnétek reggelizni, akkor itt a helyetek! Persze nem csak reggelit, hanem változatos napi ebéd menüt is kínálnak. Ráadásul a kávézó elhelyezkedése is nagyszerű, hiszen a tóparttól, illetve a vártól csupán néhány perces sétára található a hangulatos Hajdú utcában. Szerencsére a laktózérzékenyeknek és a cukorbetegeknek sem kell aggódniuk, hiszen számos ételből illetve süteményből választhatnak. További infókat a kávézóról ITT találtok.

GOTTWALD KÁVÉHÁZ & DELIKÁTESZgottwald_montage2.jpgTata szívében, a megújult Kossuth téren találjuk ezt a hangulatos kis kávézót, melyet a hazai gasztronómiában és vendéglátásban nagy hagyományokkal rendelkező Gottwald család nyitott meg. A választékban megtalálhatunk klasszikus kávéházi, cukrászdai ételeket és italokat, továbbá egyedi, saját pörkölésű kávékülönlegességeket, Gottwald borokat illetve delikát ételeket, például saját sonkával készült szendvicseket, salátákat és reggeli ételeket. További infókat a kávéházról ITT találtok.

VÁRKANYAR VENDÉGLŐ
varkanyar_montage.jpg
Ahogy a nevében is benne van, valóban a Tatai vár szomszédságában, a Váralja úton találjuk meg ezt a remek éttermet. Nem csak a belső tér, de a külső kerthelyiség is nagyon hangulatosan lett kialakítva. A széles ételválasztékon kívül figyelemre méltó a sör és borválaszték is, így az ebéd vagy vacsora mellé különleges italokat is párosíthatunk. További infókat az étteremről ITT találtok.

BARTA KÁVÉHÁZ
barta_montage.jpg
Igazi klasszikus kávéházi hangulat, egyedülálló lokáció és nagyon finom fagyi! Röviden talán így tudnám jellemezni Tata legnépszerűbb cukrászdáját, melyet a gyönyörű Angol park szomszédságában találunk, így a sütizés vagy fagyizás után mindenképpen érdemes egy sétát tenni a parkban, ahol olyan nevezetességeket csodálhatunk meg, mint a Kiskastély vagy a Cseke-tó. További infókat a kávéházról ITT találtok.

NESZMÉLY

HILLTOP BORHOTEL ÉS ÉTTEREM
hilltop_montage.jpg
A neszmélyi borvidék talán legismertebb borászatának panoráma étterme. Méltán büszkélkedhetnek a „magyar Toscana” elnevezéssel, hiszen a borhotel és az étterme a Melegeshegy tetején, gondozott szőlőültetvények között, gyönyörű környezetben, hamisítatlan olaszos hangulattal vár. Biztos lehetsz benne, hogy a kiváló szakácsok által elkészített ételek mellé a borvidék legfinomabb borait fogják ajánlani, hogy az ízharmónia teljes legyen! További infókat az étteremről ITT találtok.

TATABÁNYA

AGORA KÁVÉZÓ ÉS ÉTTEREM
agora_montage.jpg
Tatabánya megújult városközpontjában, azon belül is a Vértes Agorájában találjuk ezt a nagyszerű éttermet, melynek nem csak belső tere, de külső terasza is hangulatos. Egy olyan hely a városban, ahol mesterszakácsok készítik a naponta változó ebédedet és ahol ügyelnek arra, hogy minőségi ételt kapj megfizethető áron. Ráadásul az állandó étlap mellett heti menü ajánlattal is készülnek számodra, ezen kívül pedig az ország legjobb borai és a világ legjobb sörei közül válogathatsz. Különlegesség még, hogy rendszeresen tartanak borklubokat is Kovács Antal magyar bajnok sommelier vezetésével! További infókat az étteremről ITT találtok.

TURUL CAFE ÉS ÉTTEREM
tuurl_montage.jpg
Családias hangulat, udvarias kiszolgálás, változatos étlap! Tatabánya megújult Fő terén találjuk az éttermet, ahol nem csak ebédet és vacsorát, de finom reggelit is kínálnak. Az Agora étteremhez hasonlóan, a Turul Cafe is rendelkezik egy nagy terasszal, továbbá minden nap megfizethető ebéd menü várja a vendégeket. További infókat az étteremről ITT találtok.

TARJÁN

ÖREG FAVÁGÓ KOCSMÁJA
favago_montage.jpg
Hamisítatlan bajor hangulat! Az étterem külső és belső megjelenésében egy alpesi, tiroli kis kocsmát idéz. Az alpesi hangulatot igazi kézzel tapasztott hangulatos kemence is elősegíti, melyben a téli időszak alatt készülnek a finom, ízletes sültek. A sörválaszték átlagon felüli, hiszen több mint 5 féle eredeti német csapolt sört kóstolhatunk! Az étlapon pedig olyan bajor különlegességeket találhatunk, mint a bajor sült libacomb párolt lila édes káposztával, burgonyagombóccal vagy pedig a smarni, azaz a császármorzsa :) További infókat a vendéglőről ITT találtok.

Ez volt az én (abszolút szubjektív) listám azokról az éttermekről és kávézókról, amelyeket szerintem érdemes kipróbálnod, ha erre a környékre utazol :) Mint láthattátok, igyekeztem mindenféle hangulatú és árkategóriájú helyet összeszedni Nektek, a fine-dining stílustól, az elegáns kávézón át, a bajor hangulatú vendéglőig.

Bízom benne, hogy hasznosnak találtátok ezt a kis gasztro kalauzt :)

Esetleg kihagytam olyan éttermet a fenti listából, amelyet már kipróbáltál és bátran ajánlanád az ideutazóknak? Örömmel veszem, ha megírod nekem a tapasztalataidat a következő e-mail címre :)
simondora89@gmail.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellodunagerecse.blog.hu/api/trackback/id/tr3413121060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása