Hello Duna-Gerecse

Május 1. Park - Tatabánya "zöld szíve" és „kultúrparkja” is egyben

2017. november 02. 14:13 - dobrovszky.dora

img_20171031_160224.jpg

Tatabánya gyönyörű zöld övezetekkel büszkélkedhet, hiszen a Csónakázó-tavon illetve a nemrég megújult Liget-tavon kívül találunk egy harmadik nagy parkot is a városban, ami nem más, mint a Május 1. Park.

Azon kívül, hogy egy csodálatos zöld övezetről beszélünk, a Május 1. Park a város első igazi „kultúrparkja” is egyben, hiszen nem csak a munka ünnepe köré szervezett rendezvényt, a Tatabányai Majálist szokták itt tartani, hanem sok más eseményt is. Például a város egyik legfontosabb programját, a Bányász napot, illetve a szabadtéri színpadnak köszönhetően az Óvárosi Nyári Esték című különleges zenei rendezvénysorozatot.

Több bejáraton keresztül is meg lehet közelíteni a parkot, a kapuknál szépen helyreállított csilléket láthatunk, rajtuk a felirat: „Jó szerencsét!”. A park közepén pedig Tatabánya címerét találjuk, illetve egy modern szökőkutat, 12 méter magas vízsugárral.

6 faragott bányász emlékpad is helyet kapott a sétányok mellett, ezen kívül tájékoztató táblákat is felállítottak. A tér középpontja, a színpad és a szökőkút felé vezető sétányokat több irányból lehet megközelíteni, mindegyiknél beépítették az elődtelepülések, Alsógalla, Felsőgalla és Bánhida címerét.

A parkról készült fotóimat megtaláljátok az instagram oldalon illetve a facebook-on is! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellodunagerecse.blog.hu/api/trackback/id/tr9813120822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása