Hello Duna-Gerecse

Karácsonyi dekoráció erdei anyagokból!

2018. december 05. 19:29 - dobrovszky.dora

erdei_anyagok_1.jpg

Gondoltatok már arra, hogy az erdőből szerezzétek be a különböző dekorációs anyagokat az otthoni karácsonyi díszítéshez? Ebben a bejegyzésben szeretnék kedvet csinálni Nektek egy jó kis téli túrához, ami nem csak kiváló testmozgás, de szuper felfedező kirándulás is, hiszen rengeteg olyan erdei anyagot rejt a természet, melyekből különleges karácsonyi dekorációt készíthettek.

Tovább
Szólj hozzá!

Izgalmas szabadulós játék az Oroszlányi Bányászati Múzeumban!

2018. október 16. 11:01 - dobrovszky.dora

img_0661.jpgA tatai "Várbörtön Legendája" szabaduló szoba után a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület egy újabb szuperizgalmas szabadulós élményt valósított meg, ezúttal Oroszlányban, a Bányászati Múzeum területén, a szabaduló szobának pedig "Szabotázs a bányaüzemben" nevet adták. Már nagyon vártam, hogy tesztelhessem ezt az új játékot és most hétvégén végre ki is próbáltam, milyen nagy kihívás egy aknafűtő berendezés gépházából 60 perc alatt kiszabadulni :)

Tovább
Szólj hozzá!

Kerékpártúra Tatáról a dunaalmási forrásokhoz

2018. július 11. 11:30 - dobrovszky.dora

befunky-collage_3.jpgAz Új Kajakház Ökoturisztikai Központ júliusi túráján a dunaalmási forrásokhoz látogattunk el, Márkus Ferenc természetvédelmi ökológus vezetésével. A kirándulás ezúttal kerékpáros túra volt, nem véletlenül, hiszen az Által-ér völgyi bringaút már egészen Dunaalmásig ki van építve.

Tovább
6 komment

Ha nyár, akkor fesztiválszezon a Duna-Gerecse térségben is!

2018. június 27. 13:39 - dobrovszky.dora

35877663_1279848578784806_374868353367408640_o.jpgA Duna-Gerecse térségben egyértelműen a június a fesztiválok hónapja, hiszen ekkor kerül megrendezésre a két legnépszerűbb helyi fesztivál, a tatabányai Sörfesztivál és a tatai Víz Zene Virág Fesztivál. Naná, hogy én is ellátogattam rájuk, jöjjön egy kis élménybeszámoló, illetve egy rövid összehasonlítás, miben is különbözik egymástól a két rendezvény.

Tovább
Szólj hozzá!

Fedezd fel Te is Rózsika néni csodás gyógynövénykertjét Bajon!

2018. május 30. 18:17 - dobrovszky.dora

img_7458_1.jpgMájus 26-án szombat délelőtt az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ egy remek témájú túrát szervezett, hiszen Márkus Ferenc természetvédelmi ökológus vezetésével ellátogattunk Bajra a szőlőhegyre, Farkasné Mann Rózsika csodaszép gyógyfüves kertjébe.

Tovább
Szólj hozzá!

Tatai Patara - A várjátékok és a történelmi fesztiválok szerelmeseinek!

2018. május 26. 19:46 - dobrovszky.dora

img_7296.jpgA pünkösdi hosszú hétvégén visszacsöppentem egy kicsit a Középkorba, hiszen ellátogattam a térség legjelentősebb történelmi fesztiváljára, a Tatai Patarára, ahol megismertem Tata török kori életét és fontos történelmi eseményeit.

Tovább
Szólj hozzá!

Csúcsgasztronómia Tatán - Kipróbáltam a Platán Étterem ebéd menüjét

2018. május 07. 18:16 - dobrovszky.dora

p9.jpgAmikor megtudtam, hogy a Tanti Étteremmel Michelin csillagot szerző Pesti István Tatán, a Platán Restaurant & Café-ban folytatja karrierjét, elhatároztam, hogy egyszer biztosan elmegyek és megkóstolom a séf különleges fogásait. Most pedig végre meg is valósult ez a vágyam, hiszen múlt héten kipróbáltam az étterem heti ebéd menüjét, sőt még a Platán Várárok Vendégházba is bepillantást nyerhettem.

Tovább
Szólj hozzá!

Tekerd végig Te is a térség legjobban kiépített kerékpáros útvonalát!

2018. április 25. 16:12 - dobrovszky.dora

b1.jpgMár a Malom-völgyről szóló bejegyzésem elején is kifejtettem, hogy szeretném végigjárni az összes tanösvény útvonalat a régióban. Ezúttal egy olyan tanösvényt választottam, amit bringával érdemes bejárni, mert nagyszerűen megcsinálták a kerékpárutat. Nézzük is, milyen érdekességeket rejt az Által-ér völgyi tanösvény Tatától Vértesszőlősön át egészen Tatabányáig.

Tovább
2 komment