Hello Duna-Gerecse

Tuti programot keresel a gyerekeknek Mikulás napra? Akkor a tatai Mikulás Kisvonat Neked szól! :)

2017. november 15. 15:03 - dobrovszky.dora

mikulas_vonat.jpg

Amikor megtudtam, hogy a népszerű tatai városnéző kisvonat egy különleges Mikulásjárattal készül december 6-ára, azonnal tudtam, hogy ezt meg kell osztanom Veletek! De miről is van szó pontosan? :)

santa1.png


Idén először indítják el december 6-án délután a hangulatos Mikulás Kisvonatot, amelynek különlegessége nem csak abban rejlik, hogy ezúttal bizony a Mikulás fogja vezetni a mesésen feldíszített szerelvényt, hanem abban is, hogy karácsonyi zenével és meglepetés szaloncukorral fognak kedveskedni a gyerekeknek.

Sőt, ezen a napon nem a teljes árú jegyet kell kifizetnetek a kisvonatra, hanem még kedvezményt is ad a Mikulás a jegyárból! ;-)

Az egyedülálló Mikulásjárat körülbelül 50 perc alatt suhan végig ünnepi zene szóra Tatán, olyan népszerű látványosságokat érintve, mint a Tatai Vár és az Öreg-tó, az Esterházy Kastély, a gyönyörű Angolpark és a Kálvária domb. Így, ha esetleg először jártok a gyerekekkel Tatán, azon túl hogy egy nagyszerű Mikulás élményben lesz részetek együtt, egy felejthetetlen városnéző programot is kaptok!

kisvonat_terkep_tata10.jpg

Az első Mikulásjárat 14:00 órakor fog indulni a tóparton található Öreg Halász Kifőzdéje elől (Tata, Tópart u. 4. - Alkotmány u. 5. sarka), majd 15:00 órakor és végül 16:00 órakor indítja majd a Mikulás a kisvonatot, így ha esetleg az elsőről lemaradtatok, aggodalomra semmi ok, lesz még két alkalmatok átélni ezt a különleges élményt :)

A tatai városnéző kisvonatot egyébként nem csak Mikulás napon ajánlom, hanem bármikor máskor is, ha szeretnétek átélni a városnézésnek ezt a különleges módját. Ugyanúgy az Öreg Halász Kifőzdéje elől szokott indulni és 50 perc alatt teszi meg a tatai városnéző kört.

1472982_425716604221058_359874286_n.jpg

Reggel 10:00 órától egészen délután 16:00 óráig elérhető, viszont a pontos időpont forgalomtól és időjárástól függően változhat. Ezért azt javaslom, hogyha terveztek részt venni a városnézésen, akkor előtte mindenképpen érdemes őket felhívni, hogy aznap mikor indulnak kisvonatok, csak hogy biztosra menjetek :)

E-mail címük: kisvonat@gmail.com
Telefonszámuk: +36306836602

Rosszabb időjárás, például szemerkélő eső esetén szokott indulni a kisvonat, hiszen ilyenkor speciális szél és eső elleni védőfóliát tesznek a szerelvényre!

A jegy ára felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt 1000 Ft/fő, amely tartalmazza az 50 perces városnéző kört egy automata idegenvezető szöveggel. De biztosítanak élő idegenvezetést is, amikor egy felkészült idegenvezető ül a vezetőfülkébe és mikrofon segítségével osztja meg a legérdekesebb információkat az utasokkal.

Tatán kívül egyébként még Komáromban is tudnak városnéző kisvonatot indítani, azonban itt nem menetrendszerűen, csak megrendelésre minimum 20 fő esetén. Viszont ha összejön a 20 fő, akkor számukra egy komplett programot kínálnak, kisvonatos városnézéssel, Klapka György múzeumlátogatással és egy autentikus szlovák vacsorával egy remek étteremben.

kisvonat_terkep_komarom10.jpg

Ezen felül pedig tematikus útvonalakat is szoktak meghirdetni, például a Tatai Pezsgőgyárhoz vagy Tatabányán kimondottan a bányászatra fókuszáló tematikus kisvonatozás, Turul-madár látogatással. Ezeket a különböző tematikus programokat a facebook oldalukon illetve a honlapon szokták bejelenteni, így érdemes őket figyelemmel követni!

Bízom benne, hogy sikerült kedvet csinálnom egy kis városnéző vonatozáshoz, akár Mikulásra, akár az év bármely napjára! :)

Szerintetek milyen témában írjam a következő bejegyzésem? Szavazzatok ITT facebook-on a kedvencre! Számítok a véleményetekre! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellodunagerecse.blog.hu/api/trackback/id/tr2613263209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása