Hello Duna-Gerecse

Gyönyörű kirándulóhely és istenifinom hekk? Akkor Malom-völgy! :)

2018. április 16. 17:53 - simondora89

m1.jpgMár a blogom indítása elején elhatároztam, hogy végigjárom a térség összes tanösvényét, hogy aztán majd összehasonlíthassam őket és írhassak egy összegző bejegyzést, melyik túraútvonalnak mi a sajátossága és kinek ajánlom leginkább. Eddig a Fényes tanösvényt és a Réti-tó tanösvényt fedeztem fel, most hétvégén pedig a Tardos, Malom-völgyet választottam kirándulásom helyszínéül.

Tovább
Szólj hozzá!

A tatai Réti-tó tanösvény felfedezése

2018. április 10. 17:16 - simondora89

to1.jpgÁprilis 7-én szombaton egy újabb érdekes túrán vettem részt, ismét az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ szervezésében. Ezúttal egy különleges vizes területet fedeztünk fel Tatán, méghozzá a Réti halastavakat, ezen belül is a Réti 8-as tavat, mely köré izgalmas tanösvényt hoztak létre. Olvasd el a beszámolómat és ismerkedj meg Te is ennek a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelynek a különleges világával!

Tovább
Szólj hozzá!

Tavaszköszöntő túra Tatán, a csodaszép Angolkertben

2018. március 29. 18:10 - simondora89

kert3.jpgA hétvégén ismét az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ túráján vettem részt, ezúttal a tatai Angolkertet fedeztük fel Márkus Ferenc és Almádi Zoltán túravezetők segítségével. Az alábbiakban pedig le is írom, milyen érdekességeket tudtam meg a túra során :)

Tovább
Szólj hozzá!

Ha március, akkor Tavaszi Kvaterka a Neszmélyi borvidék legjobb boraival!

2018. március 12. 15:14 - simondora89

bor1.jpgHa kellene ajánlanom a Duna-Gerecse térségben egy olyan eseményt, amely a bor rajongók számára kihagyhatatlan, akkor egyértelműen a márciusban megrendezendő Tavaszi Kvaterkát mondanám. Egész évben tényleg ez a legjobb alkalom arra, hogy megkóstoljuk a Neszmélyi borvidék legkiválóbb borait, hiszen minden jelentős pincészet jelen van az eseményen. A hétvégén jómagam is ellátogattam a Kvaterkára, nagyszerű volt a hangulat és persze a borok :) A következőkben pedig le is írom tapasztalataimat és benyomásaimat az eseményről.

Tovább
Szólj hozzá!

Kóstold meg a világ kedvenc kávéit Tatabányán, a Cafe Frei-ben!

2018. március 09. 15:46 - simondora89

cafe12.jpgAmikor megtudtam a hírt, hogy Tatabányán is nyílni fog Cafe Frei, majd kiugrottam a bőrömből! :) Nem csak azért, mert hatalmas kávé fan vagyok, de kimondottan Frei kávé rajongó is. Nagyon szeretem a kávéikat és nem csak azért mert finomak és minőségiek, hanem mert óriási a választék, szakszerűen készítik el és nem utolsó sorban szerintem ár-érték arányban sem kell csalódnunk, hiszen nem horror összegeket kérnek el a kávékért. A következőkben pedig leírom benyomásaimat az új tatabányai kávézóról.

Tovább
Szólj hozzá!

5+1 OK, miért vegyél részt az ország egyik LEGSZEBB teljesítménytúráján!

2018. február 09. 15:55 - simondora89

10830505_438073589689665_6618094775742448358_o_1.jpgTalán nem túlzás azt állítani, hogy az április 28-án, szombaton megrendezésre kerülő Gerecse50 hazánk egyik legkedveltebb teljesítménytúrája, nem véletlenül, hiszen gyönyörű természeti környezetben túrázhatunk és nem utolsó sorban egy szuper közösségi élmény is, saját tapasztalatból mondhatom :) Ebben a bejegyzésben pedig szeretnék Nektek is kedvet csinálni ehhez a fantasztikus tavaszi eseményhez és leírom azokat az érveket, amelyek miatt szerintem a Gerecse50 egy kihagyhatatlan program az aktív kikapcsolódást kedvelők számára.

Tovább
Szólj hozzá!

Így tudjátok a Hello Duna-Gerecse posztokat továbbra is olvasni

2018. február 08. 11:30 - simondora89

borito.png

Bizonyára már Ti is értesültetek róla, hogy a Facebook úgy döntött, az ismerősök és családtagok személyes bejegyzéseit jeleníti meg először a hírfolyamban, és a különböző vállalati posztok hátrébb fognak sorolódni, beleértve a személyes blog oldalakat is. Ahhoz, hogy a jövőben a Hello Duna-Gerecse posztok biztosan megjelenjenek a hírfolyamodban, a következőket érdemes beállítanod :)

Tovább
Szólj hozzá!

Séta Észak-Komáromban - Avagy a Klapka György tér felfedezése

2018. február 07. 13:01 - simondora89

klapka1_2.jpgTegnap Észak-Komáromban jártam és úgy döntöttem, ha már ott vagyok, készítek néhány fotót a Klapka György térről, hogy egy rövidebb bejegyzésben bemutathassam Nektek ezt a gyönyörű teret, ahol sok-sok történelmi nevezetességgel találkozhattok.

Tovább
Szólj hozzá!