Hello Duna-Gerecse

Álomszép levendulamező Szomódon - Ezt Neked is látnod kell!

2018. június 12. 17:44 - simondora89

img_7669.jpgA hétvégén Szomódra látogattam, ahol különleges Levendula Ünnepen vettem részt Tóth József és Gedra Nóra, azaz a Szomódi Levendulás csapata szervezésében.

Tovább
Szólj hozzá!

Fedezd fel Te is Rózsika néni csodás gyógynövénykertjét Bajon!

2018. május 30. 18:17 - simondora89

img_7458_1.jpgMájus 26-án szombat délelőtt az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ egy remek témájú túrát szervezett, hiszen Márkus Ferenc természetvédelmi ökológus vezetésével ellátogattunk Bajra a szőlőhegyre, Farkasné Mann Rózsika csodaszép gyógyfüves kertjébe.

Tovább
Szólj hozzá!

Csúcsgasztronómia Tatán - Kipróbáltam a Platán Étterem ebéd menüjét

2018. május 07. 18:16 - simondora89

p9.jpgAmikor megtudtam, hogy a Tanti Étteremmel Michelin csillagot szerző Pesti István Tatán, a Platán Restaurant & Café-ban folytatja karrierjét, elhatároztam, hogy egyszer biztosan elmegyek és megkóstolom a séf különleges fogásait. Most pedig végre meg is valósult ez a vágyam, hiszen múlt héten kipróbáltam az étterem heti ebéd menüjét, sőt még a Platán Várárok Vendégházba is bepillantást nyerhettem.

Tovább
Szólj hozzá!

Tekerd végig Te is a térség legjobban kiépített kerékpáros útvonalát!

2018. április 25. 16:12 - simondora89

b1.jpgMár a Malom-völgyről szóló bejegyzésem elején is kifejtettem, hogy szeretném végigjárni az összes tanösvény útvonalat a régióban. Ezúttal egy olyan tanösvényt választottam, amit bringával érdemes bejárni, mert nagyszerűen megcsinálták a kerékpárutat. Nézzük is, milyen érdekességeket rejt az Által-ér völgyi tanösvény Tatától Vértesszőlősön át egészen Tatabányáig.

Tovább
2 komment

Gyönyörű kirándulóhely és istenifinom hekk? Akkor Malom-völgy! :)

2018. április 16. 17:53 - simondora89

m1.jpgMár a blogom indítása elején elhatároztam, hogy végigjárom a térség összes tanösvényét, hogy aztán majd összehasonlíthassam őket és írhassak egy összegző bejegyzést, melyik túraútvonalnak mi a sajátossága és kinek ajánlom leginkább. Eddig a Fényes tanösvényt és a Réti-tó tanösvényt fedeztem fel, most hétvégén pedig a Tardos, Malom-völgyet választottam kirándulásom helyszínéül.

Tovább
4 komment

A tatai Réti-tó tanösvény felfedezése

2018. április 10. 17:16 - simondora89

to1.jpgÁprilis 7-én szombaton egy újabb érdekes túrán vettem részt, ismét az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ szervezésében. Ezúttal egy különleges vizes területet fedeztünk fel Tatán, méghozzá a Réti halastavakat, ezen belül is a Réti 8-as tavat, mely köré izgalmas tanösvényt hoztak létre. Olvasd el a beszámolómat és ismerkedj meg Te is ennek a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelynek a különleges világával!

Tovább
Szólj hozzá!

Tavaszköszöntő túra Tatán, a csodaszép Angolkertben

2018. március 29. 18:10 - simondora89

kert3.jpgA hétvégén ismét az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ túráján vettem részt, ezúttal a tatai Angolkertet fedeztük fel Márkus Ferenc és Almádi Zoltán túravezetők segítségével. Az alábbiakban pedig le is írom, milyen érdekességeket tudtam meg a túra során :)

Tovább
Szólj hozzá!

Ha március, akkor Tavaszi Kvaterka a Neszmélyi borvidék legjobb boraival!

2018. március 12. 15:14 - simondora89

bor1.jpgHa kellene ajánlanom a Duna-Gerecse térségben egy olyan eseményt, amely a bor rajongók számára kihagyhatatlan, akkor egyértelműen a márciusban megrendezendő Tavaszi Kvaterkát mondanám. Egész évben tényleg ez a legjobb alkalom arra, hogy megkóstoljuk a Neszmélyi borvidék legkiválóbb borait, hiszen minden jelentős pincészet jelen van az eseményen. A hétvégén jómagam is ellátogattam a Kvaterkára, nagyszerű volt a hangulat és persze a borok :) A következőkben pedig le is írom tapasztalataimat és benyomásaimat az eseményről.

Tovább
Szólj hozzá!

Kóstold meg a világ kedvenc kávéit Tatabányán, a Cafe Frei-ben!

2018. március 09. 15:46 - simondora89

cafe12.jpgAmikor megtudtam a hírt, hogy Tatabányán is nyílni fog Cafe Frei, majd kiugrottam a bőrömből! :) Nem csak azért, mert hatalmas kávé fan vagyok, de kimondottan Frei kávé rajongó is. Nagyon szeretem a kávéikat és nem csak azért mert finomak és minőségiek, hanem mert óriási a választék, szakszerűen készítik el és nem utolsó sorban szerintem ár-érték arányban sem kell csalódnunk, hiszen nem horror összegeket kérnek el a kávékért. A következőkben pedig leírom benyomásaimat az új tatabányai kávézóról.

Tovább
Szólj hozzá!